Logo Destek

Logo tiger 3 ve go 3 Malzeme Kartına Resim Ekleme

Logo programlarında malzeme kartı (stok kartı) 'na resim nasıl eklenir?

Logo Go 3, Tiger 3 ve Tiger Enterprise programlarında malzemeler bölümünde bulunan ticari mallarınız için malzeme kartına bağlı olarak resim ekleyebilirsiniz. Satın aldığınız yada satışını yaptığınız malzemelerin birbirlerine benzer olması durumlarında, malzemelerin adından yada kodundan anlayamayacak olduğunuz durumlarda ürün resimleri size yardımcı olmaktadır. Logo programlarında malzeme kartına iki adet ürün görseli bağlamanız mümkündür. Bu makalemizde malzeme kartlarına ürün görsellerini nasıl ekleyeceğinizi adım adım ve resimli olarak anlatacağım. Lütfen makaleyi dikkatlice inceleyiniz.

Ana kayıtlar menüsünde bulunan Stok ve Malzemeler menü öğesi tıklanır.

Logo malzeme kartına resim ekleme

 

Malzeme kartları (stok kartları) 'nın olduğu malzeme Stok modülü açılır.

 

Logo stok kartına resim ekleme

 Görselini (resmini) eklemek istediÄŸiniz malzeme çift tıklanır yada farenin saÄŸ tuÅŸuna basılarak "DeÄŸiÅŸtir" tıklanır. Klavye kullanmak isterseniz klavyeden "F9" tuÅŸuna basılarak açılan menü seçeneklerinden "DeÄŸiÅŸtir" tıklanır.

Logo ürün görselleri

Yukarıdaki görseldende anlaşılacağı üzere malzeme kartına 2 adet resim ekleyebiliriz. Resim eklemek için önce 1 nolu kutucuk bir defa tıklanır. Ürün görselini ekleyebileceğiniz ufak bir pencere açılır (bknz alttaki resim)

Logo Go Plus Stok kartına resim kaydetme

 Görselden de anlaşılacağı üzere 1 nolu simge - Yükle butonu tıklanır.

Logo Go Stok kartına resim kaydetme

 Yukarıda bulunan resimdeki gibi ürüne ait resimleri seçebilmemiz için windows gezgini penceresi açılır. Bu pencereden ürün görsellerinin bulunduÄŸu klasöre eriÅŸilir. Malzeme kartında bulunan 1 nolu kutucuÄŸa hangi ürün resminin gelmesini istiyorsanız o resim seçili hale getirilir ve "Aç" butonuna basılır.

Logo malzeme kartı resim ekleme

 Windows gezgini penceresinde malzeme resmi seçip "Aç" butonuna bastıktan sonra windows gezgini penceresi kapanır ve Logo malzeme kartındaki ürün görsel seçici ekranına döner. Burada "Tamam" butonu tıklanır. EÄŸer ikinci bir resim de eklenmek (iliÅŸkilendirilmek) istenirse malzeme kartında bulunan resim kutucuklarından ikinci kutucuÄŸun üzeri tıklanır ve iÅŸlemler tekrar edilir. İşlem sonucunda aÅŸağıdaki görselden de anlaşılacağı gibi o ürüne ait resimleri malzeme kartına kayıt etmiÅŸ olursunuz. Son adım olarak malzeme kartı "Kaydet" yada F2 butonuna basılarak kayıt edilir. Ürün görselini silmek yada deÄŸiÅŸtirmek için yine malzeme kartında bulunan ürün görseli üzerinde bir defa tıklanır, açılan kutucukta bulunan "DeÄŸiÅŸtir" yada "Sil" butonları ile istenilen iÅŸlem gerçekleÅŸtirilir.

Logo stok kartı ürün görseli kaydetme

 Bu ÅŸekilde tüm malzeme kartlarına ait görsel tanımlamalarını yapabilirsiniz. Malzeme kartında kullanılacak görseller ile satış yapan personelin ürünü tarif etmesini, daha kolay tanımasını ve belirli bazı özelliklerini görmesini saÄŸlayıp hatasız satış iÅŸlemi gerçekleÅŸtireblirsiniz.

İletişim

  Email us at: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  +90.212.5105868

   +90.212.5109839

   YenidoÄŸan Mh. 45/3 Sk. No:15/5 Zeytinburnu / İSTANBUL

Follow us